Vítejte na našich stránkách

Seznamte se s naším RC klubem. Získejte informace o naší činnosti, pořádaných akcích, dráze, podmínkách členství a kontakty. Podívejte se na soutěže a jejich výsledky.

Klubové akce

Sobota 21.3 - brigáda

Příprava dráhy na sezónu 

Ostatní akce na dráze


5.5.2012 Open GP č. 1 (mpf)

Na prvním závodu „pětin“ se na startu setkalo 11 jezdců v kategorii Porsche a 7 jezdců v kategorii Touring (cesťáků). Od rána vládla na dráze dobrá nálada a po registraci závodníků a úvodní rozmluvě byla dráha otevřena pro trénink.

Chvíli po desáté hodině jsme začali jezdit rozjížďky. Ač jsem tomu osobně nechtěl, hned první rozjížďka se mým přičiněním musela opakovat. Časomíra se nám nespojila s počítačem a tak i když časomíra registrovala průjezdy, program kola nenačítal. Po restartu počítače i časomíry se mohlo hned vyjet znovu a pak už šlo vše hladce. Po druhém kole rozjížděk jsme vyhlásili povinnou hodinovou přestávku. Skoro všichni jsme využili naše nové občerstvení a dali si k obědu pečené kuře s bramborem. Opět velmi chutné a velká porce.

Od jedné hodiny jsme pokračovali v rozjížďkách, teď už posledních, a pak došlo na rozřazení na finálové jízdy. Současně se zatáhla obloha a prognóza byla skoro jasná, přijde déšť. Proto se finálové jízdy vyhlásili jako mokrý závod. Finálovou jízdu Porsche déšť dohnal ve dvacáté minutě. Časy na kolo se skoro hned změnily z předchozích cca 26 vteřin na kolo na 37 vteřin, potřebných k objetí jednoho kola. Cíl finálové jízdy byl v dešti, který zvolna ustával. Jezdci druhé finálovky (cesťáci) vzhlíželi k obloze a měli před sebou těžkou volbu, jaké pneumatiky dát na vozidla. Nakonec všichni vyrazili na suchých gumách a doufali jsme, že dráha brzy vyschne. Stalo se tak po dvaceti minutách jízdy. Dráha vyschla a projevilo se to i na výsledných časech na kolo. Po dojetí došlo na na vyhlášení výsledků a předání pohárů pro nejlepší. Výsledkovou listinu najdete v sekci výsledky, vítězem byl každý, kdo dojel a nezničil svůj model.

Myslím, že se první závod vydařil a všichni odcházeli spokojeni. Se všemi se těšíme nashledanou na dalších závodech pětin za čtrnáct dní.

Open GP 1:5 Porsche

1. Jurenka Miroslav

2. Stehlík Miloslav

3. Valášek Marcel


Open GP 1:5 Touring

1. Holub Pavel

2. Těhník Jiří

3. Trojan Ivo



Open GP 1:10

Závod se nekonal

Kalendář

středa
22
květen
2013
Emil
týden 20

Předpověď počasí

Rychlé odkazy