Vítejte na našich stránkách

Seznamte se s naším RC klubem. Získejte informace o naší činnosti, pořádaných akcích, dráze, podmínkách členství a kontakty. Podívejte se na soutěže a jejich výsledky.

Klubové akce

Sobota 21.3 - brigáda

Příprava dráhy na sezónu 

Ostatní akce na dráze


2. závod poháru Open GP letní sezóny 2015 (sobota Open GP)

Horké sobotní ráno přivítalo na dráze 8 jezdců kategorie Open GP 1:5. Z pravidelných účastníků chyběl jen Tomáš Kupilík, který ulehl s nemocí. V klidu a pohodě jsme si začali připravovat své modely na druhý závod sezóny. Přípravu jsme povětšinou zvládli všichni už doma a tak se jen dotáhlo, na co se zapomnělo a pak jsme už jen v družném rozhovoru čekali na devátou hodinu, až budeme moci jezdit. Protože se nás závodů účastní méně jezdců, zkusili jsme z modelů odstranit přídavné tlumiče výfuku. Všechna ostatní opatření jsme ponechali. Okolo půl desáté jsme spustili první rozjížďku. Protože jsme si chtěli den užít, bylo dostatek času i na seřizování modelů a klidný pohovor k tématu našich modelů a závodů.

Po rozjížďkách jsme se seřadili na startovní rošt k finálové jízdě. Start se povedl a samotný závod ubíhal ve svižném tempu. Každý po svém jsme se pokoušeli zajet co nejlepší jízdu a nedělat chyby, protože opět byla jediným nasazovačem Jana, která se musela čas od času vydat na závodní dráhu a napravit chybu jezdce. Pavel jel jako vždy skvělou jízdu a tak nám i s Jirkou brzo odejeli až nám nadělili pár kol. Nám, tedy zbytku startovního pole. Přesto si myslím, že se jízda nás všech ostatních výrazně zlepšila a je poměrně vyrovnaná. Tedy z pohledu na rozdíl v ujetých kolech. Pavel 70, Jirka stihl s uplynutím času 30 minut těsně projet smyčku a tak najel 69 kol a jezdci na třetím až šestém místě měli 66 a 65 kol s velmi malými rozdíly v čase. Rozdíl mezi Richardem a mnou byl jen 5 sekund v můj prospěch, Míla pak po technických problémech zaostal za Honzou o necelou setinu sekundy. Poslední dva jezdci, Karel a Zdenek měli technické potíže, ale závody dojeli.

V závodě jsme si zazávodili, a byl pro nás napínavý až do konce. Šlo nám každému o místo v cílové rovince. Celý den se vydařil a s výsledkem jsme někteří (já tedy určitě) byli spokojeni. A protože jde o závod, je třeba si říci i výsledky. Druhý závod vyhrál Pavel Holub, na druhém místě dojel Jirka Těhník a třetí bednu obsadil Slávek Pfeffer. Se všemi se těšíme na shledanou na dalších závodech našeho poháru.

Výsledky naleznete v excelu a fotografie v galerii.

[mipfe]


Kalendář

středa
22
květen
2013
Emil
týden 20

Předpověď počasí

Rychlé odkazy