Vítejte na našich stránkách

Seznamte se s naším RC klubem. Získejte informace o naší činnosti, pořádaných akcích, dráze, podmínkách členství a kontakty. Podívejte se na soutěže a jejich výsledky.

Klubové akce

Sobota 21.3 - brigáda

Příprava dráhy na sezónu 

Ostatní akce na dráze


Páté závody Open GP 2013

Ranní mlhy po cestě na dráhu slibovaly krásný den. I přes tento příslib se počet účastníků závodního klání nezvýšil a k registraci se dostavilo jen šest jezdců, což je nejslabší účast na závodech v letošním ročníku Open GP. Pohodu dne to ale v žádném případě nenarušilo a tak jsme se všichni na závodní den těšili. Ranní rozjížďky jsme jeli hromadně a tak každá kolize hrozila konečnou. Zůstat viset na dráze jen kvůli chybě jezdce hrozilo každému. Jediným možným nahazovačem byla Jana Těhníková, která nás ale hned varovala, že nebude běhat a pokud skončíme na zadní rovince, nebudeme nahozeni hned. Všechny nás tato situace dostatečně varovala a tak se rozjížďky jely v klidu bez karambolů. Do oběda jsme zvládli ve volném tempu odjet rozjížďky a pak po dobrém obědě jsme nastoupili k finálové jízdě.


Start jsme opakovali, pro kolizi v prvním kole. Opakovaný start se vydařil a začalo to pravé závodění. Pavel Holub s Jirkou Těhníkem a Mílou Stehlíkem se utrhli jak ze řetězu a zbytku pole brzo začali ujíždět. Po deseti minutách jsem modelem „ťukl“ do mantinelu a po dráze už kroužilo jen pět jezdců. Náraz byl dost silný, přestřihnul se mi šroub M4 na páce řízení. Než jsem ho vyměnil, pole jezdců opustil i Richard Klik a po chvíli i na předním místě jezdící Pavel. Richard ani Pavel se již na dráhu nevrátili a tak po výměně osudného šroubu jsem se vrátil na pár minut na dráhu. Než jsem znovu boural, stačil jsem srovnat Richardův nájezd a jedno kolu mu nadělit. Na čele jezdící Míla Stehlík si zajel pro vítězství následován Jirkou Těhníkem. Pro třetí pozici si v klidu dokroužil Zdenek Hanzlík, který tak poprvé stanul na bedně za svého působení v kategorii Open GP. Náležitě zářil na stupních vítězů a to po zásluze.


Jirka Těhník s sebou měl i svou pětinu s elektrickým pohonem a po dlouhé době, kdy ji testuje, byl spokojen s výsledkem. Model jezdil srovnatelně se spalovákem, výborně akceleroval a na dráze vydržel kroužit v pohodě 20 až 25 minut.


Pohon je tak vyřešen, zbývá již jen vyřešit nabíjení. Jirka teď za pomoci Vládi Krutila zkouší zdroj a nabíječku, která by byla schopna nabít baterie v rozumném čase.


Na závěr ještě předvedl Pavel jízdu se Zdenkovým modelem. Vypadalo to úplně jinak, než když tentýž model řídí Zdenek. Chvíli jsme si kvůli tomu ze Zdenka utahovali, motor Zdenkova modelu funguje naprosto bezvadně. Bylo to meuvěřitelné, jak model lítal po dráze. Příště nám to Zdenek, pokud zopakuje Pavlovu jízdu, všem natře. To vše se ukáže příště.

Všechny vás zvu na příští závody našeho poháru Open GP. Budeme jimi končit letní sezónu a tak vyhlašovat kromě výsledků dne i pohárové vítěze letošního ročníku. Proto na shledanou příště.

Fotografie z akce

[mipfe]



Kalendář

středa
22
květen
2013
Emil
týden 20

Předpověď počasí

Rychlé odkazy