Vítejte na našich stránkách

Seznamte se s naším RC klubem. Získejte informace o naší činnosti, pořádaných akcích, dráze, podmínkách členství a kontakty. Podívejte se na soutěže a jejich výsledky.

Klubové akce

Sobota 21.3 - brigáda

Příprava dráhy na sezónu 

Ostatní akce na dráze


Reportáž ze 7. závodu Open GP

Skončily prázdniny a hned první víkend nového školního roku se konal další, již sedmý a současně předposlední závod našeho poháru Open GP v této sezóně. Chce se mi napsat, že jako již tradičně, uvítalo soutěžící příjemné slunečné ráno. Je to tak, opravdu nám zatím počasí na pětiny přeje, tedy alespoň něco. Tentokráte se na závod registrovalo sedm jezdců kategorie Porsche a pět jezdců kategorie Touring.


¨


Hned při registraci nám Zdenek Kaláb hlásil, že Míla Stehlík dojede později, nebo spíše, že bude přivezen. Jak jsem pochopil, vdával dceru a tak nebyl po ránu ve formě. Rozjížďky tak začaly bez jeho účasti a jezdilo se na plno. Zdatně si vedl až do příjezdu Míly Stehlíka Zdenek Kaláb, kterému výborně sekundoval Zdeněk Čechura. Na poslední rozjížďku pak dorazil i Míla Stehlík, tedy spíše byl dovezen, jen vybalil auto, a už byl na dráze. Zřejmě ještě pod vlivem předchozí slavnostní události a pravděpodobně i mírné zbývající hladinky alkoholu v krevním koloběhu neměl žádné zábrany a jel jako utržený ze řetězu. Rychle a zároveň jistě. Bylo ohromující sledovat, jak se řítí po dráze a dokáže se vyhnout ostatním jezdcům, když je předjížděl. Neuvěřitelné. Zkrátka člověk bez zábran. Nutné je také dodat, že jeho model na dráze výborně sedí a Míla s ním jezdí jako po kolejích. Model neuhne, neulítne v zatáčkách a poslouchá na slovo. Přestože jel jen jednu rozjížďku, nebyl na startovním poli finálové jízdy poslední. Finálová jízda byla krásným závodem. Protože se v sobotu konal i zápas nohejbalistů, vidělo ho i mnoho jiných diváků, kteří si odběhli z tribun nohejbalového hřiště podívat, co se děje na druhé straně šaten nohejbalistů. Míla se během prvních tří minut dostal do vedení a tam zůstal až do konce finálové jízdy, kterou vyhrál. Druhý skončil Zdenek Kaláb a třetí dojel Zdeněk Čechura.


Jezdců kategorie Touring se registrovalo k závodu jen pět. Nakonec chyběl Richard Klik, který se sice přijel podívat na dráhu, ale pak odejel za služebními záležitostmi. Zdenek Hanzlík byl v době závodu na dovolené a tak jsme postrádali i jeho model na dráze. Rozjížďky, stejně jako u kategorie Porsche, sloužily spíše na doladění modelů, protože každý měl již od rána, s ohledem na počet přihlášených, jistou účast ve finálových jízdách. Při druhé rozjížďce jsem neslyšel Pavla, řvoucího na tribuně, a trefil jsem jeho model skoro v plné rychlosti z boku. Přeražené boční uhlíkové výztuhy a jak se později ukázalo, i načatá poloosa. Celý den se jel v obráceném směru, tedy zadní rovinka zleva doprava. Na startu finále startoval Pavel z vnitřní strany, a když Jirka na první pozici malinko zaspal a pak po startu uzavřel těsně před Pavlem zatáčku, došlo k nejhoršímu. Pavel si s Jirkou lehounce ťukl a model se postavil na štorc. Z třetí startovní pozice jsem brzdil, ale i tak došlo ke kontaktu a Pavlova poloosa to nevydržela. To byl konec finálové jízdy pro Pavla. Jirka Těhník tak neměl soupeře a po najetí náskoku zvolnil a už si jen kontroloval jezdce za sebou. Dlouho stíhal Jirku Tomáš Kupilík s Honzou Kraftem za zády. Podařilo se mi dojet a předejet Honzu a nakonec i Tomáše a tak výsledné pořadí finálové jízdy bylo následující: 1-Jirka Těhník, 2-Slávek Pfeffer, 3-Tomáš Kupilík.


Díky divákům, kteří se přišli podívat na naše závody, když si odběhli od nohejbalového zápasu, díky krásnému počasí, které přálo, a také díky výbornému obědu, svíčkové, kterou pro nás uvařila Jirkova manželka za pomoci jejich dcery, jsme prožili krásný den. Příští, v letošním roce již poslední závodní víkend, bude poslední víkend v září. Dojde na vyhlášení celkových výsledků poháru Open GP a s těmi, co se mi zatím ozvali, budeme mít čas i na krátké posezení po závodech při dobrém pohoštění. Těším se s Vámi na viděnou příště, nebo také dřív, na závodech poháru MČR 1/5 Large Scale.

Kalendář

středa
22
květen
2013
Emil
týden 20

Předpověď počasí

Rychlé odkazy