Vítejte na našich stránkách

Seznamte se s naším RC klubem. Získejte informace o naší činnosti, pořádaných akcích, dráze, podmínkách členství a kontakty. Podívejte se na soutěže a jejich výsledky.

Klubové akce

Sobota 21.3 - brigáda

Příprava dráhy na sezónu 

Ostatní akce na dráze


Open GP

Jedenáct přihlášených jezdců na sobotní závody pětin předznamenávali dobrou úroveň budoucího závodu. Po delší době jsme opět rozdělovali rozjížďky na skupiny, kde spolu jezdilo 6 a 5 jezdců. Prvotní rozdělení bylo provedeno podle typovaných schopností přihlášených. Rozjížďky probíhaly v klidu a bylo dost času na setup modelů i na vzájemný pokec. Finálové jízdy jsme nakonec po dohodě rozdělili zase do dvou skupin, ačkoliv 11 jezdců na dráze by se také vešlo, ale takto to bylo zajímavější. Použili jsme stejný model jako na nedělních závodech a tak i jezdci z druhé skupiny mohli poskočit v pořadí až na stupně vítězů. Samozřejmě to znamenalo i to, že k dispozici byli nasazovači, a tak jezdci mohli i trochu přiostřit jízdu.

Obě finálové jízdy se hned od začátku jely na plno a během obou třiceti minut bylo k vidění dost zajímavých momentů. Vítězem se takřka stylem start cíl stal Jirka Těhník, kterému těsně na paty šlapal Míla Stehlík. O těchto dvou pozicích bylo rozhodnuto, zde nikdo nepředpokládal nějakou změnu, o třetí pozici se rozhodlo až po odejetí druhé finálové jízdy. Zde rozhodl mezi třemi jezdci ze dvou finálových jízd dojezdový čas pro stejný nájezd kol. do necelých čtyřech vteřin se po 30 minutách vešli tři jezdci s necelými dvou vteřinovými odstupy.

Tak tedy pro informaci, po půlhodinovém finále skončilo pořadí v závodu následujícím způsobem:

Open GP 1:5

1. Jiří Těhník; 2. Miloslav Stehlík; 3. Vlastimil Šmolík

Open EP

Letní víkendové počasí a příslib rosničkářů na takřka bezoblačný den, takové bylo ráno na dráze. Ještě před osmou hodinou byli už všichni na dráze a trénovali ve volném tréninku. Poměrně slušná účast 11 jezdců v kategorii 1:10 EP, 7 jezdců kategorie Hobby a 6 registrovaných jezdců v kategorii F1, to byla příjemná zpráva pro všechny. Desetiny EP se jely rozděleně ve dvou skupinách, ostatní kategorie měli po jedné skupině v rozjížďkách. Slunce intenzivně ohřívalo dráhu a tak pneumatiky modelů drželi na vyhřátém asfaltu, což pro jezdce znamenalo větší nájezd kol oproti předchozím závodům. Trať již byla bez žlutého pylu a tak dráha držela nejen ve stopě, ale částečně i mimo ni. V každé skupině se k sobě vždy dostali jezdci, kteří podávali shodné výkony a tak se o výsledku rozhodovalo až do konce jízd. Vyrovnané výkony jezdců na předních pozicích slibují stále zajímavější závody, na které se všichni těšíme a užíváme si je. Na předních pozicích tak o výsledku rozhodují vteřiny, protože jde o stejné nájezdy kol po šesti rozjížďkách. Když po třiceti minutách rozhodne o vítězi rozdíl v dojezdech, který celkově činí 4 vteřiny, znamená to, že je na co se dívat a nejde jen o ježdění, kde už je předem rozhodnuto o pořadí.

Den nám prozářila i Hanka Stehnová, která opět obsadila „kantýnu“, a tak bylo postaráno i o naše břicha a chuťové buňky. Opět ji chci za všechny poděkovat, že se rozhodla nás nenechat o hladu a vydržela s námi.

Účast ve formulích byla tentokrát silnější a tak i tato kategorie byla nakonec zajímavá. Smůlu si bohužel vybral dosavadní vedoucí jezdec Vláďa Šulc, který se potýkal se svým modelem. Po pěkně prožitém závodním dni tak ještě potřebujete vědět, jak dopadly jednotlivé kategorie. Tak tedy:


F1

1. Jakub Roček; 2. Miloslav Pfeffer; 3. Vladimír Šulc

Junioři:

1. Jakub Trégr jun. (6)


Hobby EP

1. Lukáš Najbrt; 2. Pavel Kejdana st.; 3. Milan Hanuš

Junioři:

1. Jakub Olšaník jun.(7)


Open EP 1:10

1. Matěj Šulc jun.; 2. Vítězslav Hola; 3. Miroslav Červ


Všem blahopřejeme k dosaženým výsledkům a těšíme se se všemi na viděnou na příštích závodech, na které Vás všechny už teď zveme.

[mipfe]


Kalendář

středa
22
květen
2013
Emil
týden 20

Předpověď počasí

Rychlé odkazy