Vítejte na našich stránkách

Seznamte se s naším RC klubem. Získejte informace o naší činnosti, pořádaných akcích, dráze, podmínkách členství a kontakty. Podívejte se na soutěže a jejich výsledky.

Klubové akce

Sobota 21.3 - brigáda

Příprava dráhy na sezónu 

Ostatní akce na dráze


Zahajovací závody letní sezóny 2019

Open GP 11.5.2019

Proti předchozím letům bylo zahájení letošní sezony trochu studenější. poměrně nízká teplota a hlavně neustálá hrozba deště vedla k tomu, že hned ráno byl vyhlášen mokrý závod, protože déšť opravdu hrozil každou chvílí. Rozprava a hned první rozjížďky, aby se vše stihlo do oběda a na odpoledne zbyla jen finálová jízda. Devět jezdců se bylo rozřazeno do dvou skupin na rozjížďky a protože vše odsýpalo, mohli jsme už během polední pauzy (stále je povinná) rozřadit pořadí na startu. Protože už dopoledne trochu skáplo, ale opravdu jen trochu, uspíšili jsme i start finálové jízdy. Hned na jednu hodinu byl vyhlášen start, který jsme ale museli opakovat a tak vlastní start byl asi 5 minut po jedné. Teď už podařený. 

Absence jakéhokoliv nasazovače byla krutá a tak jsem si hned v první třetině finálové jízdy vybral svou smůlu a šel jsem se nahodit po lehkém střetu se Zdenkem, díky čemuž jsem skončil čelně k obrubníku. Během finálové jízdy jsem nebyl jediný, ale každého to zamrzí. Tomáš Kaláb ukončil svou divokou jízdu v 17. Kole, kdy ulomil kolo a skončil. Na prvním místě jedoucí Michal Kneys skončil necelou minutu před vypršením časového limitu (30 minut) na nedostatek paliva, přesto ho za ním jezdící Jirka neohrozil a vítězství mu zůstalo. Během pár minut po dojetí začalo pršet a déšť se na krátkou chvíli změnil na průtrž. Měli jsme štěstí a tak už vyhlašování vítězů bylo za vlhka. Naše první letošní finálová jízda nakonec skončila s následujícím výsledkem:

Open GP 1:5
1. Michal Kneys; 2. Miloslav Stehlík; 3. Jiří Těhník




Open EP 12.5.2019

Neděla potvrdila ve své vládě prvního ze zmrzlých mužů, Pankráce. Zima a déšť se studeným větrem, to bylo ranní počasí prvních nedělních závodů poháru Open EP. Na dráze stála voda a s ohledem na předpověď nebyla šance, že by dráha uschla před polednem, a to ještě za předpokladu, že by hned ráno přestalo pršet. Protože jsme situaci probírali s Lukášem, který byl na facebooku, nakonec jsme vyhlásili, že se závody s ohledem na počasí ruší. Na dráze jsme se sešli nakonec ve čtyřech, kromě mne na dráhu dorazil i Míra Loupý a Jarda Trégr se synem Jakubem, který by na dráhu vyrazil hlava nehlava za jakéhokoliv počasí a stále se ptal, kdy se pojede. Míra si v klidu nastavil svůj podvozek a v devět hodin jsme se nakonec my čtyři vydali ke svým domovům. Je to škoda, první závody jsme rušili poprvé za celou dlouhou dobu provozu dráhy. Příště bude lépe.

Další závody pořádáme za čtrnáct dnů v termínu 25. a 26. května a tak se s vámi všemi těšíme na viděnou na druhých závodech, již určitě zalitých sluncem.
[mipfe]

Kalendář

středa
22
květen
2013
Emil
týden 20

Předpověď počasí

Rychlé odkazy