Vítejte na našich stránkách

Seznamte se s naším RC klubem. Získejte informace o naší činnosti, pořádaných akcích, dráze, podmínkách členství a kontakty. Podívejte se na soutěže a jejich výsledky.

Klubové akce

Sobota 21.3 - brigáda

Příprava dráhy na sezónu 

Ostatní akce na dráze


Šesté závody letní sezóny 2018 poháru Open GP

Open GP – prázdniny se překlopily do své druhé poloviny a tropické počasí, které všechny žene do stínů nám přineslo velkou radost. Na sobotní závody se registrovalo celkem deset jezdců. Čekal nás tak po delší době velice slušný závod. Deset modelů pětin, to už na dráze vypadá dobře. Už před registrací probíhal volný trénink a po registraci a krátké rozpravě jsme si dali ještě malou chvíli na ladění modelů. Rozjížďky jsme rozdělili do menších skupin po pěti a dali jsme se do závodění. Už při rozjížďkách se ukázala poměrně veliká vyrovnanost jezdců. Nikdo neponechal nic náhodě a každý jel jak nejlépe uměl. Na dráze se objevil nováček v této kategorii, Martin Pliml a podruhé jedoucí Milan Šnýdr. Oběma se dařilo a vypadalo to na dobré závody. Po povinných rozjížďkách došlo na rozřazení do finálové skupiny a tak se na startovní rošt postavilo všech deset modelů. Je to nádherný pohled, když se pak po zvukovém signálu pohne všech deset modelů vpřed. Umění jezdců se projevilo již v první zatáčce, která je po startu často velice kritická, když ji všichni projeli bez komplikací a vzájemných kolizí. Závod se rozjel naplno a na všech místech pořadí se soutěžilo o pozice. Opravdu se bylo na co dívat. Tentokrát bylo na finálové jízdě i dost diváků, byť někteří z našich rodinných příslušníků, ale všichni se snažili velice intenzivně předvést to nejlepší. Bez významnějších kolizí míjela minuta za minutou a na dráze se bojovalo. Po třiceti minutách byli snad všichni nadšeni krásným závodem a dobrými výsledky. Opravdu dobrými výsledky, protože odstupy jsou již velmi malé a pole jezdců hodně vyrovnané. Jakákoliv chyba se už neodpouští a tím jsou závody stále zajímavější a napínavější. Pokud se nám podaří udržet tento počet jezdců, bude to stále zajímavější.

Pro pořádek ještě výsledné pořadí na stupních výsledků:


Open GP 1:5

1. Miloslav Stehlík; 2. Miloslav Pfeffer; 3. Tomáš Kaláb



Páté závody letní sezóny 2018 poháru Open GP

Open EP – oproti sobotním závodům, byla neděle slabě obsazena. Přesto se jednalo o zajímavé závody. Po delší době jsme obnovili hromadný start při finálových jízdách a tak to bylo hned zábavnější. Opět jsme hodnotili čtyři jízdy z celého dne a tak museli všichni jet naplno. Už programově se na nás přišlo podívat pár diváků, kteří si udělali jen na naše závody výlet z okolí. Je to milé a potěšilo nás to. Smutno bylo jen kolem oběda, chyběla Hanka, která se jinak stará o naše žaludky. Proto byla tentokrát přes poledne pauza a každý ji využil po svém. I tak jsme celé závody zvládli v dobém čase a okolo půl čtvrté vyhlašovali výsledky. Pro úplnost tak ještě uvedu výsledné pořadí dne:


F1

1. Matiášek Aleš; 2. Miloslav Pfeffer; 3. Jaromír Trégr

Junioři:

1. Jakub Trégr jun. (4)


Hobby EP – kategorie byla neobsazena jezdci

Open EP 1:10

1. Miroslav Loupý; 2. Jan Kanina; 3. Miroslav Červ


13,5T Stock

1. Karel Štěpánek; 2. Lukáš Nabrt; 3. Jan Neuwirth


Přeji všem krásný konec prázdnin a příště opět na viděnou. [mipfe]

Kalendář

středa
22
květen
2013
Emil
týden 20

Předpověď počasí

Rychlé odkazy