Vítejte na našich stránkách

Seznamte se s naším RC klubem. Získejte informace o naší činnosti, pořádaných akcích, dráze, podmínkách členství a kontakty. Podívejte se na soutěže a jejich výsledky.

Klubové akce

Sobota 21.3 - brigáda

Příprava dráhy na sezónu 

Ostatní akce na dráze


Čtvrté závody letní sezóny 2018

Open GP

Začátek dovolených silně snížil účast na závodech. Jen čtyři jezdci se registrovali ráno do závodů a tak jsme měli spoustu času a udělali jsme si celý den velmi pohodový. Dopolední program se nesl v tréninku a seřizování modelů a i proto jsme stihli dopoledne jen jednu rozjížďku. Lukáš, Tomáš Jirka a já jsme mezi sebou zápolili a celkem úspěšně. Nakonec i seřízení Tomášova modelu přineslo své ovoce. Sice se bránil, ale úplně neubránil. Možná kombinace nové RC soupravy a drobný setup jeho modelu, těžko říci, způsobily, že Tomáš jezdil jako k ohni. Určitě chválil RC soupravu, po dlouhé době si liboval, že se mu dobře řídí. Jo, přechod z FM na wifinovou soupravu s sebou něco nese. Navíc jeho nová souprava má program na pětiny a tak se leccos dá nastavit. Finálová jízda byla po celých 30 minut krásný souboj. První tři se vešli do 3 vteřin a to je dost výmluvné. Škoda dovolené, ale příště snad bude lépe. Pokud se chcete podívat na fotografie a pár záběrů ze závodu, poslal nám je Náš nový člen, Martin Pliml, který s námi strávil pro něho snad příjemný den, pořídil při závodu několik fotografií a videí, které pro nás uložil na odkazu https://photos.app.goo.gl/j4uPFF4QQNUaDptt6 . Pro přehled pak uvádím ještě výsledek dne:


Open GP 1:5

1. Tomáš Kupilík; 2. Miloslav Pfeffer; 3. Jiří Těhník


Open EP

Zařazení nové kategorie 13,5T Stock způsobilo přechod jezdců z kategorie Hobby na Stock. Do kategorie Hobby se registroval jen jeden jezdec a tak si nakonec zajezdil spolu se Stocky. I tady se projevil začátek dovolených a tak byla slabší účast i v dalších kategoriích. Pro všechny, naštěstí, byl přihlášen Michal Stehno a tak Hanka opět obsadila naši kantýnu a starala se o naše chuťová přání. Protože bylo málo skupin v jedné rozjížďce, museli jsme prodloužit pauzy mezi jízdami, aby se dalo stíhat nabíjet. Přesto šlo vše velice rychle a tak závod ubíhal i s polední pauzou ke zdárnému konci. Ve všech kategoriích byly k vidění krásné souboje jezdců a každá jízda tak byla napínavá a krásná na podívání. Zastavili se i někteří kolemjdoucí, kteří hledali turnaj v nohejbalu, ale i když přišli za míčem, také nás shlédli. Dokonce snad máme trvalé příznivce. Dráha se od rána k odpoledni dost ohřála a tak někteří laborovali s obutím modelů, jaká kola zvolit, aby to neklouzalo. Jen nic neponechat náhodě. O výsledku v jednotlivých kategoriích jako vždy rozhodly čtyři nejlépe odjeté jízdy dne každého jezdce a tak jsme nakonec někteří stanuli i na bedně. Pro úplnost ještě uvedu výsledné pořadí dne:


F1

1. Matiášek Aleš; 2. Miloslav Pfeffer; 3.Marek Vácha

Junioři:

1. Lukáš Holub jun. (5); 2. Jakub Trégr jun. (6)


Hobby EP – kategorie byla neobsazena jezdci

1. -; 2. -; 3. -


Open EP 1:10

1. Jan Kanina; 2. Miroslav Loupý; 3. Michal Stehno


13,5T Stock

1. Karel Štěpánek; 2. Jan Neuwirth; 3. Pavel Kejdana ml.


Martin Sládek nás po delší době navštívil na předchozích závodech a poslal odkaz na jím pořízené fotografie ze závodů 6. a 20. května. Jde, ostatně jako vždy, o velice podařené snímky a můžete se na ně podívat na následujících odkazech:

http://martinsladek.rajce.idnes.cz/RC_Celakovice_6.5.2018/

https://martinsladek.rajce.idnes.cz/RC_Celakovice_20.5.2018/


Přeji všem krásný začátek prázdnin a dovolených a příště opět na viděnou.

[mipfe]

Kalendář

středa
22
květen
2013
Emil
týden 20

Předpověď počasí

Rychlé odkazy