Vítejte na našich stránkách

Seznamte se s naším RC klubem. Získejte informace o naší činnosti, pořádaných akcích, dráze, podmínkách členství a kontakty. Podívejte se na soutěže a jejich výsledky.

Klubové akce

Sobota 21.3 - brigáda

Příprava dráhy na sezónu 

Ostatní akce na dráze


Open GP

Po delší době se na závody pětin přihlásilo deset jezdců. Pokud bude tatao vzrůstající tendence trvat i nadále, stanou se závody opět zajímavými pro všechny účastníky. Samozřejmě nás to těší a vítáme. Opět se na startovním poli objevily nové tváře a tak je celý den pestřejší. Počasí přálo a dráha se brzy začala ohřívat. První ranní rozjížďka zbarvila šasí všech účastníků na žluto, což odpovídá vrcholící pylové sezóně okolního porostu. Dráhu jsme sice ve čtvrtek při úklidu skoro dokonale zametli, ale jak je vidět, jde o práci téměř Sisyfovskou.

Rozjížďky jsme spustili už asi okolo půl desáté, ale časově jsme opět nic nehrotili, aby byl čas na seřizování i opravy, aby se mohli všech rozjížděk účastnit všichni. Start na roštu se pak počítal, jako obvykle, ze dvou nejlepších jízd.

Finálová jízda byla odstartována bez problémů. Už si dáváme pozor na ironické rčení, že první zatáčka rozhoduje, protože to pak leckoho bolí, a v případě kolize počítám s restartem závodu. Několik diváků sledovalo nakonec celou finálovou jízdu až do konce a bylo se na co dívat. Bylo to zajímavé nejen pro jezdce, ale i pro diváky. Karambolů bylo pomálu, přesto ale jeden rozhodl například o umístění Jirky na výsledkové listině.

Po půlhodinovém finále dopadlo pořadí na „bedně“ následující:

Open GP 1:5

1. Miloslav Stehlík; 2. Jan Kraft; 3. Miloslav Pfeffer


Open EP

Oproti sobotě chladnější počasí, tentokráte ale bez deště, přivítalo již v sedm hodin na dráze první účastníky. Hned z rána se jezdci pouštěli na trať a zkoušeli, jak modely drží na dráze s tenkou vrstvou pylu, který přes noc opět na dráhu padl. Po několika odejetých kolech o rychlosti modelů rozhodovala stopa, kterou se každý snažil udržet. Vyjetí mimo vyjetou stopu znamenalo, že se model skoro půl kola špatně držel na dráze. Je to daň, kterou všichni platíme za matku přírodu. Předpokládám, že ještě tak dva závody a situace se zlepší.

Pro nás všechny bylo smutné, že se tentokrát závodů neúčastnil Michal a Hanka Stehnovi, protože naše „kantýna“ byla opuštěná, a nám nikdo neuvařil kávu ani čaj. S Hankou je to veselejší, i když i tentokrát nakonec možnost uvařit si kávu byla, ale nikdo ji nevyužil.

Po třech dopoledních rozjížďkách se srovnalo pořadí pro odpolední část programu a pokračovalo se v odpoledních finálových rozjížďkách. Každá jízda byla dostaečně napínavá a na dráze bylo dost momentů, které si užili jak jezdci, tak i přihlížejí, kterých nebylo málo.

Účast ve formulích opět byla velmi slabá, přesto celý den byl uspokojivý, a soutěžení na dráze bylo ve všech jízdách. Pro doplnění ještě výsledky dne v jednotlivých kategoriích:

F1

1. Vladimír Šulc; 2. Miloslav Pfeffer; 3. Jaromír Trégr

Hobby EP

1. Lukáš Najbrt (48 kol); 2. Lukáš Holub jun.(ztráta 4 sec); 3. Pavel Kejdana st. (ztráta 28sec)

Junioři:

1. Lukáš Holub jun.(2)

Open EP 1:10

1. Matěj Šulc jun. (72 kol, oproti minulému závodu zlepšení o 6 kol); 2. Vítězslav Hola; 3. Jan Kanina


Těšíme se se všemi na viděnou na příštích, třetích závodech, na které Vás všechny zveme. [mipfe]

Kalendář

středa
22
květen
2013
Emil
týden 20

Předpověď počasí

Rychlé odkazy