Vítejte na našich stránkách

Seznamte se s naším RC klubem. Získejte informace o naší činnosti, pořádaných akcích, dráze, podmínkách členství a kontakty. Podívejte se na soutěže a jejich výsledky.

Klubové akce

Sobota 21.3 - brigáda

Příprava dráhy na sezónu 

Ostatní akce na dráze


Open GP

Po dlouhé době se kabonilo počasí a na dráze se sešlo 7 jezdců. Tomáš Kupilík si na poslední chvíli zasekl záda a tak nepřijel, což bylo škoda. Po registraci začala kola rozjížděk a výsledky slibovaly velice zajímavé závody. Hned při druhé jízdě mělo ž jezdců stejný počet kol a to 24, což je velice dobré. 3 rozjížďka dopadla velice podobně a tak jsme se všichni těšili na finálovou jízdu, která při tomto stavu rozjížděk mohla být velice zajímavá.

Start finálové jízdy proběhl bez karambolů a tak se po chvíli ustálilo pořadí. Bohužel, v 5 a 6 kole vypadli Zdenek Kaláb a Milan Let, takže se závodní pole ztenčilo. Ve 20 kole postihla nehoda Tomáše Kalába a ve 24 kole zajel do depa i Míla Stehlík, kterému se oprava modelu povedla a tak se po skoro sedmi minutách vrátil na trať a vyplatilo se mu to. Krátce po polovině závodu technická závada, rozpadlá spojka, postihla i mne a to ve chvíli, kdy jsem již po delší dobu vedl závodní pole. Jirka Těhník se trápil s motorem, který nebyl schopen dávat výkon, ale pravidelnou jízdou a stále přesným průjezdem stopy si nakonec dojel pro stupně vítězů. V samém konci závodu na dráze kroužili již jen tři jezdci, kteří si nakonec rozdělili i pořadí na stupních vítězů.

Po tomto, ze začátku velmi zajímavém závodu, si nakonec zbylí jezdci na trati rozdělili pořadí takto:

Open GP 1:5

1. Jiří Těhník (69 kol); 2. Miloslav Stehlík (55 kol); 3. Jan Kraft (54 kol)


Open EP

Hned po otevření dráhy se nad krajinou prohnala prudká srážka, jedna z meteorology slibovaných, a dráha byla v tu ránu mokrá. Přesto na dráhu dorazilo skoro celé závodní pole. Bohužel se po dlouhé době naplnila předpověď počasí a tak ještě spadlo několik kapek, aby dráha neuschla. Mokrá dráha a velice špatná předpověď počasí nakonec zabránila konání závodů. Bez kantýny, se dopoledne přečkávalo špatně a tak jsme se ještě před polednem rozjeli zpět do svých domovů a závody byly oficiálně zrušeny.

Věřím, že příští závody nám bude nám přát sluníčko a počasí se již vydaří, jak jsme si všichni za poslední sezóny zvykli. Těšíme se se všemi na viděnou na příštích závodech, na které Vás všechny už teď zveme.

[mipfe]

Kalendář

středa
22
květen
2013
Emil
týden 20

Předpověď počasí

Rychlé odkazy