Vítejte na našich stránkách

Seznamte se s naším RC klubem. Získejte informace o naší činnosti, pořádaných akcích, dráze, podmínkách členství a kontakty. Podívejte se na soutěže a jejich výsledky.

Klubové akce

Sobota 21.3 - brigáda

Příprava dráhy na sezónu 

Ostatní akce na dráze


Open GP

Sobotními závody Open GP jsme se přehoupli do druhé poloviny letní sezóny. Předpověď počasí naznačovala, že by se mohlo jednat o závody na mokru, ale nakonec počasí vydrželo a byl krásný den.

Po ránu se na dráze sešlo opět sedm jezdců, mezi kterými byl už od začátku i Míla Stehlík, který měl volnou sobotu. Po deváté hodině jsme začali jezdit. Nejprve jen v rámci tréninku bez měření, kdy jsme si snažili nastavit své modely. Míla Stehlík bojoval na jednom modelu s motorem, který nešlo seřídit, aby táhl v celém rozsahu. Trápil se celé dopoledne a k ničemu to nevedlo. Druhým, který kompletně od základu přenastavil model, byl Tomáš Kupilík, který nakonec opět přijel s duralovým podvozkem. S Pavlem Holubem ladili celý model od začátku. Propady, stabilizátor, tlumiče, nastavení kol, zkrátka kompletně nový setup podvozku. Myslím, že to Tomášovi pomohlo, nakonec mu model seděl na dráze a Tom si konečně zajezdil. Teď už jde jen o doladění maličkostí, co mu bude více vyhovovat. Rozjížďky jsme stihli odejet před pravidelným poledním klidem, kdy mezi 12:00 až 13:00 nesmíme jezdit s ohledem na okolí. Během rozjížděk jsem si vybral svou dávku smůly, když jsem si po „lehounkém“ kontaktu s trámkem na konci rovinky zlomil kloubek na pravém předním kole. Výměna kloubku a následná kontrola odklonů je práce, které jsem si už užil mnohokrát. Vždy svým vlastním přičiněním.

Rozjížďky nás rozřadily na startovní rošt finálové jízdy. Poslední dobou už je běžné, že jedeme finálovky bez nahazovačů a tak si každý dáváme pozor na kolize, které znamenají velkou, většinou již nedohnatelnou ztrátu. Start finálové jízdy proběhl bez problémů a i průjezd první zatáčkou byl celkem v pořádku. Po startu se Pavel Holub ze sedmého místa hned probojoval na čtvrtou pozici, jinak bylo pořadí podle postavení na startovním roštu. Pavla bohužel zradilo obutí jeho modelu, které mělo za příčinu, že do zatáček jezdil „dveřmi napřed“ a model mu neseděl podle jeho představ. Několik let stará kola ho nakonec donutily zastavit a nepokračovat v závodu. V sedmém kole spolu měli kontakt Míla stehlík na druhém místě se Slávkem Pfefferem ne třetí pozici a toho využil vedoucí Jirka Těhník, aby si upevnil vedoucí pozici náskokem pěti vteřin. Jirka si jel v klidu na vedoucí pozici a po celých 30 minut probíhal boj o druhé a třetí místo. Chvílemi ve vláčku s odstupem necelého metru, někdy vedle sebe, ale stále ve stejném pořadí se po dvacet minut honili Míla se Slávkem a myslím, že šlo o dosti zajímavý a napínavý souboj. Když se podařilo okolo 22 minuty Slávkovi Mílu předejet, udržel si druhé místo jen několik kol a pak po chybě vy výjezdu ze zatáčky se opět propadl na třetí pozici. Necelých pět minut před koncem finálové jízdy se mu podařilo ještě jednou předjet Mílu a pozici si již udržel až do konce. Z pohledu jezdce, který se této jízdy zúčastnil, považuji tuto finálovou jízdu za velmi napínavou a i divácky krásnou.

Po finálové jízdě byl tentokrát s nastavením podvozku spokojen i Tomáš Kupilík a tak už asi u duralového podvozku zůstane. Již teď si dovoluji všechny pozvat na další závody našeho poháru Open GP, které se budou konat druhý srpnový víkend.

Pro úplnost ještě rekapitulace výsledků:

Open GP 1:5

1. Jiří Těhník; 2. Miloslav Pfeffer; 3. Miloslav Stehlík


Open EP

Celou noc pršelo a tak přivítalo nedělní ráno první účastníky závodů loužemi na dráze. Nebe bylo zakaboněné a nevěstilo nic dobrého. Předpověď počasí a radary dávaly naději na bezdeštnou neděli a tak se na dráze v době do ukončení prezentace sešlo asi 20 modelářů. Louže jsme vymetli a v provozu byl i náš vysoušeč. Všichni jsme čekali, až vyschne dráha a budeme moci startovat. Pár netrpělivých jezdců si vyzkoušelo mokrou dráhu, ale není to ono. Nad republikou se táhla mračna a Čelákovice stále byly na okraji fronty. Říká se, že jedenáctá rozhodne. V půl jedenácté jsme si dali krátkou rozpravu s tím, že to vypadá, že nás fronta opravdu jen lízne a budeme moci jet. Krátce po rozpravě nás fronta opravdu lízla, ale pořádně. Přišel lijavec a hned bylo jasné, že dráhu dnes již nevysušíme. Tím byly nedělní závody zrušené a nebudou se započítávat do výsledků celého poháru. Náladu nám všem pozvedla Hanka v kantýně, která nám připravila grilovanou krkovici. Pro zahřátí byl k dispozici i rum, který šel také na odbyt. Modeláři se postupně loučili s dráhou a než jsme jako poslední okolo druhé hodiny odjížděli z dráhy, začala už pomalu vysychat. Pozdě.

Snad nám druhý srpnový víkend dopřeje lepší počasí a prožijeme společně hezký závodní den, na který Vás všechny tímto zvu.

Kalendář

středa
22
květen
2013
Emil
týden 20

Předpověď počasí

Rychlé odkazy