Vítejte na našich stránkách

Seznamte se s naším RC klubem. Získejte informace o naší činnosti, pořádaných akcích, dráze, podmínkách členství a kontakty. Podívejte se na soutěže a jejich výsledky.

Klubové akce

Sobota 21.3 - brigáda

Příprava dráhy na sezónu 

Ostatní akce na dráze


Open GP

Krásné počasí přivítalo jezdce opět na naší dráze. Po standardních procedurách, registraci, volném tréninku a rozpravě se jely rozjížďky. Před obědem jsme stihly dvě a tak hned po odpoledním klidu se jela poslední a vzápětí i finálová jízda. Celou finálovou jízdu nebylo jasné, jaký bude výsledek. Na prvních pozicích se spolu střídali Tomáš Kaláb, Jirka Těhník a Miloslav Stehlík, kteří si nedarovali vůbec nic a záleželo na malých chybách, které rozhodovaly o pořadí. O napínavosti celé finálové jízdy vypovídá i to, že čtyři jezdci měli v cíli plný počet kol a mezi prvním a čtvrtým bylo 16 vteřin po půlhodině závodu. Bylo to velmi napínavé. Všech osm jezdců se snažilo o co nejlepší výsledky a co největší nájezd kol. Poprvé byl na závodech Lukáš Najbrt, který i přes kolizi s modelem neskončil poslední.

Pro informaci je nutno uvést výsledné pořadí, které po půlhodinovém finále dopadlo následujícím způsobem:

Open GP 1:5

1. Tomáš Kaláb (72kol); 2. Miloslav Stehlík (+1,66 sec); 3. Jiří Těhník (+8,29 sec)

(fotografie)


Open EP

Smutné ráno bez Hanky Stehnové, která tentokrát bohužel nemohla na závody přijet a tak zůstala naše kantýna opuštěná. Naštěstí jsme ještě před závody dali vědět na stránkách, že Hanka nebude a tak s tím účastníci počítali (většina). Po registraci, volném tréninku a rozpravě se rozjelo kolo rozjížděk. 8 jezdců v kategorii 1:10 EP, 5 jezdců kategorie Hobby a 6 registrovaných jezdců v kategorii F1, se střídalo na trati. Slušné výkony všech jezdců poskytovaly pohled na krásné závody modelů. V kategorii 1:10 EP rozhodovalo o pořadí na stupních vítězů jen půl vteřiny, které navzájem dělilo 2 a 3 místo.

Krásné počasí přispělo k pohodě na dráze a spokojenosti všech zúčastněných. Proto ještě pro informaci uvádím výsledky jednotlivých kategorií. Tak tedy:


F1

1. Jakub Roček; 2. Vladimír Šulc; 3. Miloslav Pfeffer

Junioři:

1. Jakub Trégr jun. (6)


Hobby EP

1. Lukáš Najbrt; 2. Lukáš Holub jun.; 3. Martin Doležán

Junioři:

1. Lukáš Holub jun. (2)


Open EP 1:10

1. Matěj Šulc jun.; 2. Petr Grof; 3. Vítězslav Hola

Junioři:

1. Matěj Šulc jun. (1); 2. Jakub Doležal jun. (8)


Všem blahopřejeme k dosaženým výsledkům a těšíme se se všemi na viděnou na příštích závodech, na které Vás všechny už teď zveme. [mipfe]

(fotografie)

Kalendář

středa
22
květen
2013
Emil
týden 20

Předpověď počasí

Rychlé odkazy