Vítejte na našich stránkách

Seznamte se s naším RC klubem. Získejte informace o naší činnosti, pořádaných akcích, dráze, podmínkách členství a kontakty. Podívejte se na soutěže a jejich výsledky.

Klubové akce

Sobota 21.3 - brigáda

Příprava dráhy na sezónu 

Ostatní akce na dráze


Druhé závody letní sezóny 2016

Open GP

Druhé závody s účastí sedmi jezdců jsou hezkým sportovním počinem. Krásně uklizená dráha po prvních závodech už trochu nagumovaná poskytovala dobré podmínky pro závodní jízdu. Tomáš Kupilík zprovozňoval během rozjížděk svůj zánovní duralový podvozek a snažil se s ním sžít. Zdeněk Kaláb i Míla Stehlík dorazili trochu později, jeden z důvodu nemoci, druhý kvůli pracovnímu zatížení. Protože jsme nijak nepospíchali, jela se třetí rozjížďka až po 13.hodině a po ní následovala finálová jízda. Obdobně jako při prvních závodech, i tentokrát do pořadí částečně zasáhla technika, která v půlhodinové finálové jízdě zradila některé jezdce. Nejlépe si vedl Míla Stehlík, který z poslední startovní pozice nakonec zvítězil. S šedesáti devíti najetými koly a vzájemným rozdílem nakonec po 30 minutách jízdy spolu svedli hezký boj Zdeněk, Tomáš a Slávek, kteří spolu bojovali v posledních minutách o třetí pozici. Závod nakonec skončil s následujícím pořadím:


Open GP 1:5

1. Miloslav Stehlík; 2. Jiří Těhník; 3. Miloslav Pfeffer


Open EP

Podvečerní sobotní větrná strž smetla na dráhu semínka stromů snad z celého okolí. Hodinový úklid mechanickým zametačem nakonec nakonec uvedl dráhu opět do provozuschopného stavu.

Po pravidelné úvodní rozpravě se spustilo kolo rozjížděk. 7 jezdců formule, 12 jezdců v kategorii Open EP 1:10 a nakonec celkem 12 jezdců v kategorii Hobby se pravidelně střídalo na dráze. Z kategorie Hobby si jeli čtyři jezdci své vlastní závody, protože jejich modely byly vybaveny silnějšími motory.

Hezké počasí nám přálo celý den a tak proběhly závody ke spokojenosti všech, tedy ke spokojenosti, které chyběly loňské báječné obědy od Jany, na které se všichni těšili. Bohužel, Jana změnila zaměstnání a tak se nedá nic dělat.

K závodům patří také výsledky, které uvádím zde:


F1

1. Libor Prchal; 2. Jan Kraft; 3. Jakub Roček


Hobby EP

1. Jiří Pospíchal; 2. Milan Hanuš; 3. Pavel Kejdana

Junioři:

1. Lukáš Holub jun. (4); 2. Filip Sládek jun.(7)


Hobby EP mod.

1. Jan Prchal jun.; 2. Libor Prchal; 3. Tomáš Sedláček


Open EP 1:10

1. Martin Kořínek; 2. Matěj Šulc jun.; 3. Martin Sládek

Junioři:

1. Matěj Šulc jun. (2); 2. Jakub Novák jun. (7)


Při vyhlášení výsledků došlo na přetřes i občerstvení, kdy se Hanka Stehnová nabídla, že by se na příštích nedělních závodech pokusila o nás trochu postarat. Takže už nyní zvu všechny na naše další závody a držím všem palce.

Fotografie ze závodů jsou v galerii.

[mipfe]

Kalendář

středa
22
květen
2013
Emil
týden 20

Předpověď počasí

Rychlé odkazy