Vítejte na našich stránkách

Seznamte se s naším RC klubem. Získejte informace o naší činnosti, pořádaných akcích, dráze, podmínkách členství a kontakty. Podívejte se na soutěže a jejich výsledky.

Klubové akce

Sobota 21.3 - brigáda

Příprava dráhy na sezónu 

Ostatní akce na dráze


Open GP 3.9.

Začal školní rok a náš pohár dále pokračuje. Ráno se na dráze pozdravilo pět jezdců, kteří se těšili ze slibného vývoje počasí a krásného dne. Chyběl Jirka Těhník, který jel offroady v Rakovníku a Pavel Holub, který byl naopak pracovně v Mladé Boleslavi. Ráno jsem se ještě jednou omluvil Mílovi za minulé závody, opravdu mne to mrzelo. Po registraci jsme po deváté hodině nahodili motory a vydali se do závodění. Po první měřené rozjížďce jsem zjistil, jaký jsem sklerotik, když jsem nepropojil smyčku a měření tak nefungovalo. V klidu jsme si odejeli další jízdy a nakonec po polední pauze jsme se pustili do finálové jízdy. Start nás pobavil, když jsme ho opakovali, protože Honzovi, který se dohadoval o postavení na startu, chcípl motor v deseti vteřinách odpočtu. Restartovali jsme závod, dali si ještě jedno zahřívací kolo, Honza nastartoval a bylo odstartováno. Velice rychle se ustálilo pořadí. V krásné pohodě jsme jeli finálovku. Zpočátku jsem jel Mílovi v patách, ale podařilo se mi tentokrát nakupit hodně chyb. Dokonce jsem si lehl před empirem i na bok. Pozici mne to sice nestálo, ale klid mi to nepřidalo. Tahal jsem, co to šlo, držel jsem druhou pozici ale tři minuty před uplynutím času jsem si po „ťuknutí“ vyhodil kloubek na řízení. Nepodíval jsem se pořádně, myslel jsem, že jde o kloubek na rejdovém čepu. Svůj omyl jsem zjistil pozdě a tak to nakonec pojistilo poslední místo, než bych kloubek nacvakl a v klidu dojel. Vlastní hloupost.


Pro úplnost tedy konečný výsledek:

Open GP 1:5

1. Miloslav Stehlík; 2. Tomáš Kupilík; 3. Jan Kraft

Open EP 4.9.

O trochu slabší obsazení než na minulých závodech nijak neoslabilo nadšení všech do nového závodního dne. Ráno jsem si uvědomil, že není přihlášen Michal Stehno a tak ve mně hrklo, že nemáme kantýnu. A tak mne velmi mile překvapil příchod Hanky. Vše zachráněno. Registrace, rozřazení do skupin a start. Pravidelný rytmus jízd nic nenarušilo, celé dopoledne proběhlo klidně a po obědě se pokračovalo finálovými rozjížďkami. Tyto závody byly nejsilněji obsazeny juniory v kategorii Hobby. Celkem pět se jich utkalo o pořadí na bedně.


Oproti sobotě dráha tolik neklouzala a všem se jezdilo dobře. Pro úplnost tedy uvedu pořadí v jednotlivých kategoriích:


F1  

1.Jakub Roček; 2. Michal Kneys; 3. Jan Kraft


Hobby EP

1. Tomáš Voborský; 2. Jakub Kneys jun.; 3. Lukáš Holub jun.

Junioři:

1. Jakub Kneys jun. (2); 2. Holub Lukáš jun.(3); 3. Gareis Filip jun.(7)


Open EP 1:10

1. Jan Kanina; 2. Matěj Šulc jun.; 3. Král Jiří

Junioři:
1. Matěj Šulc jun. (2); 2.Jakub Novák jun.(7)

Těším se se všemi na viděnou na dalších závodech našeho poháru Open EP.
[mipfe]

Kalendář

středa
22
květen
2013
Emil
týden 20

Předpověď počasí

Rychlé odkazy