Vítejte na našich stránkách

Seznamte se s naším RC klubem. Získejte informace o naší činnosti, pořádaných akcích, dráze, podmínkách členství a kontakty. Podívejte se na soutěže a jejich výsledky.

Klubové akce

Sobota 21.3 - brigáda

Příprava dráhy na sezónu 

Ostatní akce na dráze


Závěrečné závody letní sezóny 2019


Open GP

Vyhlídka chladného ale hlavně deštivého počasí, to byl plán meteorologů na poslední závody našeho poháru Open GP. Proto ráno nikoho nepřekvapilo, že je na dráze voda, prší a že je chladno. Přesto se na dráhu dostavilo osm jezdců z devíti, kteří se registrovali na poslední závody. Protože vyhlídky nebyly zrovna příznivé, vlastní ranní registraci absolvovalo jen pět jezdců s tím, že další tři neutekli, ale zůstali s námi na dráze. Jirka s sebou přivezl Janu a tak byl závěrečný den poháru zpříjemněn její vynikající kuchyní a stálou dodávkou teplých nápojů. Jana se jako vždy předvedla jako výborná kuchařka a tak nám ani moc nevadilo nepříjemné počasí. 

S ohledem na déšť, jsme tentokrát jeli jen dvě rozjížďky a po absolvování druhé jsme si společně odsouhlasili, že třetí nepojedeme, ale že si dáme rovnou finále. To jsme nakonec ještě před startem zkrátili na 20 minut, protože déšť byl stále intenzivnější a empire neměl střechu. V pláštěnce či pod deštníkem se tak na finálovou jízdu postavilo na empire všech pět jezdců, kteří se registrovali. Start se povedl na poprvé a v dešti, s rádii v igelitových sáčcích a s vodou, která nám tekla za krky, jsme se vydali na posledních 20 minut jízdy v této sezóně. Bylo to dlouhých 20 minut. Voda a zima byla pro jezdce nepříjemná a to nejen při ovládání modelů. Ani mokré pneumatiky nebyly moc platné. Kdo je měl na voze, nemohl se na ně moc spoléhat, protože jejich stáří jsme nakonec odhadli na více jak pět let, a to už je za jejich zenitem. Nedržely, jen byly schopné odvádět vodu z pod kol, a to zase nebyla taková sláva. Míla Stehlík skončil velice záhy a pak ho následoval po pěti kolech i Tomáš Kupilík. 

Na dráze tak zůstaly tři modely se svými jezdci na empire. O druhé a třetí místo spolu bojovali Lukáš Najbrt s Jirkou Těhníkem, aby nakonec při stejném nájezdu kol druhou pozici obsadil Lukáš. Na vodě to vypadalo jako jízda na ledě a tak jsme byli nakonec rádi, když závěrečná dvacetiminutovka skončila. Celý závod dokončily tři modely a výsledné pořadí bylo následující:


1. Miloslav Pfeffer; 2. Lukáš Najbrt; 3. Jiří Těhník


A celkové pořadí našeho letošního poháru Open GP pětin jsme ukončili na stupních vítězů s tímto pořadím:

1. Miloslav Stehlík; 2. Jiří Těhník; 3. Miloslav Pfeffer


Do hodnocení našeho poháru Open GP byly započítány všechny výsledky našich závodů, s tím, že jeden nejhorší výsledek se škrtá. Nastává zimní sezóna, kdy si mnozí z nás odpočinou, nebo se budou věnovat opravám na svém modelu. Každopádně se těšíme na příští sezónu, kdy se opět setkáme na naší dráze v novém poháru Open GP 2020.


Open EP

Oproti sobotě bylo nedělní ráno příznivější. Hned po sedmé se na dráze začali scházet první jezdci a připravovali své modely na poslední závody naší sezóny v poháru Open EP v jednotlivých kategoriích. Bohužel, v kategorii EP 1:10 na dráhu dorazil jen Míra Loupý a tak jsme při rozpravě domluvili, aby nemusel domů, že pojede v kategorii 13,5T Stock. Ostatní závodníci této kategorie s tím neměli problém a tak bylo nakonec obsazení jednotlivých kategorií 8, 8 a 4 jezdci. Nejslabší byla kategorie F1, protože mladý Jakub Trégr onemocněl a tátu udolal, že tam přece bez něj nemůže jet. Posledních závodů se zúčastnilo nejvíce juniorů za celou sezónu, celkem pět a to ještě chyběl mladý Trégr. Dráha zůstávala po předchozím dni stále trochu vlhká a v některých částech se vůbec nevysušila. Podmínky byly pro všechny stejné a nikdo si nestěžoval. Po rozpravě jsme hned začali jezdit a vycházelo nám jedno kolo na 50 minut s klidem a bez nervů. Ač nikdo nepospíchal, jelo se klidným tempem stále dokola, skončili jsme už před třetí hodinou se všemi jízdami. Jako vždy mne velice bavila kategorie Hobby a napínavé to bylo i v kategorii Stock. Míra Loupý trochu rozvířil skoro poklidné vody a tak se o první místo spolu v jednotlivých jízdách honili právě Míra Loupý, Karel Štěpánek a Pavel Kejdana mladší. Ve formulích jsem se osobně nedokázal vyrovnat s vlhkostí na dráze a tak jsem nakonec obsadil čestné čtvrté a tedy poslední místo, čímž jsem udělal ohromnou radost Lukáši Holubovi. Po absolvování všech jízd došlo na počítání výsledků nejen dnešního dne, ale i výsledků za celou letošní sezónu. Sezónu jsme tak zakončili velkým vyhlašováním výsledků a rozdáváním pohárů nejen za denní závody ale i za celou sezónu. A jak to dopadlo, to vám pro úplnost uvedu zde, další výsledky jsou na našich webových stránkách.


F1

1. Jakub Roček; 2. Lukáš Holub jun.; 3. Vladimír Roček


Junioři:

1. Lukáš Holub jun. (2); 2. -; 3. -


Hobby EP

1. Pavel Kejdana st.; 2. Petr Kejdana; 3. Miroslav Vlk


Junioři:

1. Adam Rajniš jun.(4); 2. Jakub Olšaník jun.(5); 3. Antonín Švejcar jun.(7)


Open EP 1:10 kategorie nebyla obsazena jezdci

1. -; 2. -; 3. -


13,5T Stock

1. Pavel Kejdana ml.; 2. Miroslav Loupý; 3. Karel Štěpánek


A jak dopadly výsledky celoročního snažení v našem poháru Open EP 2019? Odpověď je zde s umístěním vedoucích jezdců za celou sezónu:


F1

1. Miloslav Pfeffer; 2. Jakub Roček; 2. Jaromír Trégr


Junioři:

1. Jakub Trégr jun. (4); 2. Lukáš Holub jun. (5); 3. Jakub Olšaník (7)


Hobby EP

1. Martin Doležán; 2. Pavel Kejdana st.; 3. Miroslav Vlk


Junioři:

1. Jakub Olšaník jun.(4); 2. Adam Rajniš jun.(5); 3. Antonín Švejcar jun.(9)


Open EP 1:10

1. Viktor Halčin; 2. Miroslav Loupý ; 3. Jan Kanina


13,5T Stock

1. Karel Štěpánek; 2. Jan Neuwirth; 3. Pavel Kejdana ml.


I přes dva zrušené nedělní závody hodnotím letošní sezónu velice kladně. Na dráze se objevilo několik nových tváří a to nejen v kategorii seniorů. Účast juniorů je příslibem nového dorostu, který by nám mohl vydržet i pro další sezóny. Jako jeden z pořadatelů jsem velice spokojen s tím, že na našich závodech nevládne nervozita a veškeré závodění je v poklidu, bez zbytečných hádek či osobních výpadů. Je samozřejmé, že si na dráze nic nedarujeme, stávají se kolize, které znamenají i ztrátu pozice, ale stále zůstáváme kamarády a není potřeba řešit na dráze osobní konflikty či řevnivost.

Mrzí mne jen, že občas zaslechnu slovní výpady proti některým juniorům. Stěžovat si na ně považuji za naprostou nesoudnost. Někdy bývají pro všechny stejnou překážkou, ale a to zdůrazňuji, pro všechny. Stěžovat si, že do mne vrazil a tím ztrácím, je hloupost. Mezi formulemi je začátečníkem mladý Jakub Trégr, každý z nás se s ním aspoň jednou střetl na dráze, přesto neviníme jeho, ale každý sám sebe, protože Jakub se ještě učí jezdit a není nejmenší důvod mu nadávat, nebo mu dokonce říkat, že tam nemá co dělat. Přizpůsobit se musíme my a Jakuba chválím, že se za rok zase vyjezdil a je čím dál lepší. Výpady proti němu či jinému juniorovi považuji za sprosté, ostatně každý jednou začínal, a pokud je mezi námi takový, který hned po vstupu do modelářských kruhů vyhrával, pak mu budiž čest. I když si o tom mohu myslet své.

Každopádně všem přeji úspěšnou zimní sezónu a těšíme se s vámi na viděnou v další sezóně čelákovických pohárů Open GP a Open EP.

[mipfe]

Kalendář

středa
22
květen
2013
Emil
týden 20

Předpověď počasí

Rychlé odkazy