Vítejte na našich stránkách

Seznamte se s naším RC klubem. Získejte informace o naší činnosti, pořádaných akcích, dráze, podmínkách členství a kontakty. Podívejte se na soutěže a jejich výsledky.

Klubové akce

Sobota 21.3 - brigáda

Příprava dráhy na sezónu 

Ostatní akce na dráze


Open GP

Na první závody v sezóně se přihlásilo sedm jezdců a všichni se v dobré náladě ráno sešli na dráze. Těší nás účast modelářů z Rakovníka, kteří slíbili účast na letošních závodech při posledním loňském zájezdu, kdy se účastnili závodů pětin poprvé.

Po ranním rozkoukání se, registraci a rozpravě byla dráha nejdříve otevřena pro volný trénink. Desetiminutové rozjížďky jsme začali jezdit okolo desáté hodiny. S poslední rozjížďkou jsme počkali na Mílu Stehlíka, který byl po ránu ještě v práci. Svou jízdou v jedné jízdě si vyjel šestou startovní pozici na startovním roštu.

Finálovou jízdu jsme pro defekt na brzdách modelu Zdenka Kalába trochu zdrželi, ale vše dobře dopadlo, vyplatilo se čekat. Finálová jízda byla od samého začátku velmi zajímavá, hned za první zatáčkou po startu finálové jízdy byl Míla Stehlík na třetím místě. První tři pozice se v průběhu závodu několikrát prohodili a výsledné pořadí tak nebylo jisté až do konečných vteřin a posledního kola závodu. Všichni jezdci celého závodního pole předvedli krásné jízdy a závod byl velmi zajímavý i z pohledu diváků, kterých se přišlo několik podívat na naše závody. Finálová jízda nakonec proběhla takřka bez karambolů, a nejsem si vědom kolizí modelů na dráze. Přítomnost pouze jednoho nasazovače tak všem vyhovovala a moc jsme ho naštěstí nepotřebovali. 

Po půlhodinovém finále dopadlo pořadí na „bedně“ následující:

Open GP 1:5

1. Miloslav Pfeffer; 2. Miloslav Stehlík; 3. Jiří Těhník

Fotografie ze závodu.

Open EP

Před sedmou hodinou ranní se nad dráhou prohnala pořádná průtrž mračen a tak nás přivítala mokrá dráha. Spousta vody a kaluže na dráze jsme hned z rána začali vymetat a vysoušet, přesto se první rozjížďky rozjely až okolo tři čtvrtě na jedenáct. Každá kategorie se jela v jedné skupině a tak jsme postupně skoro dohnali čas.

Po třech rozjížďkách se srovnalo pořadí a pokračovalo se ve finálových jízdách, rozjížďkách. Už třetím rokem jedeme celý závod formou rozjížděk a všichni jsme spokojeni. Celkem krásný den, který byl nakonec slunečný a teplý, nám navíc zpříjemnila Hanka Stehnová, která se postarala o naše žaludky a patří jí náš dík. Káva, čaj i maso v poledne přišly vhod.

Účast sice nebyla z nejsilnějších, přesto jsme byli všichni spokojeni. Pro doplnění ještě výsledky dne v jednotlivých kategoriích:

F1

1. Vladimír Šulc; 2. Miloslav Pfeffer; 3. Jaromír Trégr

Hobby EP

1. Lukáš Najbrt (44 kol); 2. Lukáš Holub jun.(ztráta 4 sec); 3. Milan Hanuš (ztráta 24sec)

Junioři:

1. Lukáš Holub jun.(2); 2. Jakub Trégr jun.

Open EP 1:10

1. Matěj Šulc jun. (66 kol); 2. Michal Stehno (ztráta 9 sec); 3. Miroslav Loupý (ztráta 2 kola)

Fotografie ze závodu.

Těšíme se se všemi na viděnou na příštích závodech za čtrnáct dní, na které Vás všechny zveme. [mipfe]

Kalendář

středa
22
květen
2013
Emil
týden 20

Předpověď počasí

Rychlé odkazy