Vítejte na našich stránkách

Seznamte se s naším RC klubem. Získejte informace o naší činnosti, pořádaných akcích, dráze, podmínkách členství a kontakty. Podívejte se na soutěže a jejich výsledky.

Klubové akce

Sobota 21.3 - brigáda

Příprava dráhy na sezónu 

Ostatní akce na dráze


Páté závody letní sezóny 2018

Open GP – tyto závody jsme uspořádali společně s MK Svitavy jako závody GP 2018 Large Scale 1:5. Tento závod (jeden ze dvou společných) na dráze ve Svitavách. Většina jezdců ze vzdálenějších míst se na dráze ubytovala již v pátek. Až do večerních hodin se pak někteří věnovali tréninku na dráze a ladění modelů. Volný trénink probíhal i v sobotu ráno před rozpravou, v době kdy probíhala registrace do závodů. K závodům se v sobotu dopoledne registrovalo celkem 21 jezdců, což považujeme za velký úspěch. Po rozpravě a rozřazení do skupin se odstartovali první kola rozjížděk. Celkem tři skupiny a pro každého tři rozjížďky se protáhli přibližně do druhé hodiny odpolední. Když jsme začali připravovat semifinále, zatáhla se obloha a přišla průtrž mračen, která nás všechny zastavila v rozletu. Asi půlhodinový intenzivní déšť a drobné ochlazení v jinak parném dni zhatilo další šance na pokračování v závodu. Protože meteorologické radary ukazovaly další mračna a přeháňky, které se šinuly po obloze naším směrem, dohodli se oba pořádající kluby, že bude závod ukončen a výsledky budou vyhlášeny podle úvodních kol rozjížděk. Pro stanovení pořadí se každému jezdci škrtla nejhorší jízda (ze tří) a pořadí se určilo na základě ujetých kol a dojezdových časů. Na vyhlášení výsledků nám opět svítilo slunce a na obzoru už bylo vidět tmavá oblaka.

Výsledné pořadí najdete na stránkách RC klubu Čelákovice, kde tento náš společný podnik má samostatnou záložku ve výsledkové listině. Pro slávu vítězných jezdců zde uvedu aspoň prvních pět poháry ohodnocených jezdců:


GP 2018 Large Scale 1:5

1. Miroslav Jurenka; 2. Dušan Bajer; 3. Michal Kneys; 4. Miloslav Stehlík; 5. Lukáš Hoch


Držitelům pohárů samozřejmě gratulujeme.


Další společný podnik obou klubů se bude konat v sobotu 15. Září na dráze RC klubu Čelákovice. Pro jezdce, kteří přijedou už v pátek, se pokusíme zajistit parkování vedle dráhy (jak bývalo v minulých časech). Protože se ale naše dráha nachází v městské zástavbě, musíme respektovat určitá omezení, která z polohy naší dráhy vyplývají. Startování motorů je možné až po deváté hodině ranní a po 18:00 se už modely nesmí startovat. Oproti Svitavám je to hendikep, ale takto jsme schopni naši dráhu v Čelákovicích udržet v provozu.

Se všemi se těšíme na viděnou na našem dalším společném podniku našich modelářských klubů na dráze v Čelákovicích. [mipfe]

Kalendář

středa
22
květen
2013
Emil
týden 20

Předpověď počasí

Rychlé odkazy